Oefeningen voor de schouders

Side Raise

Let bij het uitvoeren op:

Duw de dumbells opzij totdat dit niet meer lukt en de schouders volledig aanspannen. Laat de gehele beweging de schouderbladen vrij meebewegen.

Seated Overhead Barbell Press

Let bij het uitvoeren op:

De Seated Overhead Barbell Press is gelijk aan de Overhead Barbell Press, maar dan in zittende houding. Let op een goede rompspanning in de buik en rug, ondanks je zittende houding.

Overhead Dumbell Shoulder Press

Let bij het uitvoeren op:

Start met de dumbells net boven de schouders en duw deze omhoog uit tot dat volledig bent uitgestrekt. Tijdens de gehele oefening behoud je een neutrale positie van de romp

Front Raise

Let bij het uitvoeren op:

Pak in beide handen een dumbbell en houd je armen langs je lichaam met je polsen naar achteren gericht. Neem een stabiele houding aan. Til vervolgens de dumbbells met rechte armen naar voren tot schouderhoogte. Laat dan de dumbbells geleidelijk aan zakken naar de uitgangspositie.

Half Kneeling Overhead Shoulder Press

Let bij het uitvoeren op:

Bij deze variatie voer je de oefening uit in een half knielende positie voor meer uitdaging in de core. Start met de dumbells net boven de schouders en duw deze omhoog uit tot dat volledig bent uitgestrekt. Tijdens de gehele oefening behoud je een neutrale positie van de romp.

Rope Face Pulls

Let bij het uitvoeren op:

Bij deze oefening laat je de schouders niet naar binnen draaien en ook de borst niet laat inzakken. Je trekt dan ook met je duimen naar achter de touwen richting je gezicht en niet je handen. Je trekt je handen dus naar buiten waardoor het midden van het touw richting het gezicht komt.

Overhead Barbell Press

Let bij het uitvoeren op:

Pak de halterstang net iets breder dan je schouders vast en ga staan met de halterstang op de voorkant van je schouders. Span je buik aan en buig je knieƫn lichtelijk voor een stabiele houding. Druk de stang tot boven je hoofd en zorg ervoor dat je balans houdt. Laat nu de stang weer langzaam zakken tot de uitgangspositie.